ירקות העונה
הירקות האורגניים שלנו בפיקוח אגריאור גדלים באופן טבעי מהאדמה הטובה והדשן הייחודי רק לנו. מה שגדל אצלינו הם ירקות העונה והקטיף מהשדות נעשה יום יום. מגוון הירקות משתנה עם חלוף העונות. ניתן לרכוש ירקות טריים במחלקת הירקות בחנות.
ירקות קיץ
חציל
חציל על קליפתו מהווה מקור לנוגדי חמצון סגולים המכונים אנתוציאנינים. אלה יכולים לסייע בהגנה מפני תהליכי הזדקנות ולהפחתת הסיכון למגוון רחב של מחלות. החציל עשיר בסיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים. 100 גרם חציל מבושל מכיל כמעט 10% ממנת הסיבים התזונתיים היומית המומלצת.
קישוא
תורם לחיזוק חיסוני, הוא עשיר בנוגדי חימצון הטובים להאטת תהליכי הזדקנות, שמירה על מראה עור בריא ועוד. כמו כן הקישוא יכול לסייע לדלקתיות יתר בגוף מאחר והוא מכיל חומרים אנטי דלקתיים.
בזיליקום
בזיליקום או ריחן מצוי הינו צמח מרפא. אנו אוהבים להשתמש בו כתבלין אך יש לו יתרונות בריאותיים: משפר את חילוף החומרים, מונע הזדקנות מוקדמת, מחזק את העצמות, מקל על דלקת פרקים ואף מעלה את רמות האנרגיה.
תירס סופר סוויט
התירס האורגני שלנו נודע למרחקים. 2 סוגי תירס יש לנו השנה, שניהם מזן סופר סוויט, האחד בי קולור (לבן וצהבהב) והשני צהבהב כולו. את התירס שלנו אפשר לאכול ללא כל בישול, ואם מבשלים אז מספיקה דקה אחת במים רותחים...חוויה
במיה
במיה תאילנדית ארוכה. טובה לטיפול בסוכרת, מונעת מחלת כליות ומרפאה מחלות מעיים.
שעועית ירוקה
שעועית ירוקה היא ירק בטעם עדין ורענן, ומתאימה לשימושים רבים - הקפצה, אידוי, צלייה, בישול וטיגון. היא עשירה בוויטמין C שמחזק את המערכת החיסונית ומפחית דלקות, מהווה מקור לוויטמין K השומר על בריאות הלב ומסייע בריפוי מהיר של פצעים ולא חוסכת בוויטמין A, שדרוש לנו התפתחות האיברים ולשמירה על הרקמות.
ירקות חורף
אפונת גינה
אפונת גינה, שייכת למשפחת הקטניות. מכיל ויטמיני B , מגנזיום, ברזל, חומצה פולית, אשלגן וסידן. מכילה כמות נמוכה מאוד של שומן ושיעור גבוה יחסית של סיבים תזונתיים. האפונה יכולה להוות גם מקור איכותי לחלבון וחומצות אמינו עבור טבעונים. אפשר לאכול אפונה טרייה לא מבושלת או לאחר בישול קצר.
כרוב לבן
כרוב לבן אורגני - הכרוב ידוע כמקרר, מרגיע גירויים, משכך כאבים, מזין, מסלק רעלים ומשלשל מתון. הכרוב עשיר במינרלים כגון סידן ואשלגן, גופרית, סילקה, מגנזיום וברזל. כמו כן בוויטמינים A, B, C ו-E. בנוסף ידוע כמונע מחלות
קייל
פצצת בריאות , מכיל סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, רכיבים נוגדי דלקת ורכיבים אנטי סרטניים.
חסה סלנובה ירוקה/סגולה
חסה מהווה מקור נהדר לאנרגיה, סיבים תזונתיים ושלל ויטמינים ומינרלים כדוגמת: סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ, נתרן, ויטמיני A, B (כולל חומצה פולית) C, E ו- K.
בק צ'וי
בק צ'וי או באק צ'וי שייך למשפחת הלפת ירק בעל טעם עדין מאוד שאוהב בישול קצר מכיל סידן , חומצה פולית וויטמיני K A C B6 מעולה אפוי בתנור נהדר כתוספת לסלט ומככב במוקפצים האסייתים
ברוקולי
גידול של חורף. מלא בויטמין סי. מכיל חומר נוגד סרטן. יכול לסייע כנגד הליקובקטר פילורי. מלא בויטמינים ובמינרלים.
ירקות בכל השנה
בצל ירוק
הבצל הירוק עשירבבטא קרוטן. בנוסף הבצל עשיר בסידן ואשלגן. מומלץ במצבי בריאות כגון: מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, כולסטרול גבוה ועוד. כמו כן הבצל הירוק עשיר בפיטוכימיקל נוגד חימצון בשם לוטאין המונע חימצון בעיקר בעיניים ולכן שומר על תקינות הראייה. מומלץ לצרוך בצל ירוק במצבים של אובאיטיס, גלאוקומה וקטרקט.
מלפפון
המלפפון דל קלוריות, מכיל סיבים תזונתיים ומינרלים כגון סידן, אשלגן וויטמיני B. בגלל פעולת הניקוי שלו הוא מומלץ במצבי בריאות כגון אקנה, אקזמה, פסוריאזיס, עצירות ועוד.
חסה אורגנית
החסה דלת קלוריות, עשירה בסיבים תזונתיים, פיטוסטרולים, בטא קרוטן וויטמיני B. כמו כן החסה עשירה במינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. הצבע הירוק נוצר בגלל תכולת הכלורופיל שבעלי החסה, המקושר עם ניקוי רעלים. החסה מומלצת מאוד במצבי בריאות כגון עצירות, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם, כבד שומני, עודף משקל ועוד.
עגבניית שרי תמר
עגבניות קטנות ומתוקות. תורמת לחיזוק חיסוני • שומרת על הלב וכלי הדם • מסייעת בהפחתת כולסטרול • מאיטה תהליכי הזדקנות• מכילה נוגדי חימצון חזקים • מסייעת להפחית לחץ דם גבוה • מכילה רכיבים אנטי סרטניים • עשירה בוויטמינים ומינרלים טובה לבלוטת הערמונית