סטייק הודו אורגני ג'מייקני

תכון של שף ג'ון – פוד ווישז

מובטח שיתחסל – אפשר להכין גם עם סטייק או ירכי עוף אורגני הודו  ג'מייקה

המרכיבים

  1. 2 – 4 סטייק הודו (שווארמה לא פרוסה)
  2. 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
  3. 4 גזרים כתוכים לשמיניות
  4. 4 גבעולי סלרי חתוכים לשמיניות
  5. 3 בצלים גדולים קצוצים
  6. קופסא קטנה של רסק עגבניות
  7. 2 ליטר ציר מרק עוף (או מים ואבקת מרק עוף)
  8. כף סוכר חום

למרינדה

  1. פלפל צ'ילי חריף 1
  2. 3 שיני שום כתוש
  3. 3 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
  4. 4 בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הלבן למרינדה)
  5. חופן עלי תימין
  6. כפית זרעי כוסברה כתושים במכתש ועלי
  7. חצי כפית קנמון
  8. חצי כפית כמון
  9. כפית מלח
  10. כפית פלפל שחור
  11. כף סוכר חום
  12. כף פפריקה מעושנת או מתוקה
  13. 4 כפות חומץ תפוחים
  14. לערבב את כל מרכיבי המרינדה

אופן הכנה

  1. לחתוך חריצים לאורך הסטייקים (אם הם גדולים לחצות כל סטייק ל 2).
  2. למשוח את הסטייקים במרינדה, להניח בקערה ולכסות בניילון נצמד. לשמור במקרר מינימום שעתיים ואפשר 12 שעות.
  3. להוציא מהמקרר כשעה מראש.
  4. לשים מעט שמן זית בסיר רחב ונמוך (סוטאז') ולטגן את הסטייקים על אש גבוהה עד שמשחים יפה משני הצדדים. להוציא מהסיר ולהניח בצד (אפשר בתוך הקערה שבה הם הונחו עם המרינדה)
  5. בסיר יישארו שמן ונוזלי הסטייקים, לגרד את מה שנדבק ולהוסיף את הבצלים הקצוצים. לטגן על אש גבוהה תוך ערבוב במשך מספר דקות עד שמשחים אבל לא נשרף, להוסיף כף סוכר חום ולהמשיך להשחים במשך דקה נוספת.
  6. להוסיף 2 ליטר ציר מרק (אפשר לחמם אותו מראש אם יצא מההקפאה) לערבב ולהוסיף את רסק העגבניות ואת נוזלי המרינדה שנשארו בקערה. להשאיר על אש גבוהה.
  7. להוסיף את הירקות – תפוחי אדמה – סלרי – גזר
  8. להוסיף את נתחי הסטייק ולוודא שהם מכוסים בתוך הנוזלים, אם חסר להוסיף עוד מעט מים.
  9. לאחר שהכל רותח להנמיך את הלהבה ולהשאיר בבעבוע קל. לטעום ולתקן טיבול אם יש צורך.
  10. לא לכסות את הסיר ולבשל כשעה עד שעה וחצי עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי שליש.

להגיש עם גבעולים הבצל הירוק הקצוץ על אורז לבן או מלא

את המנה אפשר להכין גם עם סטייק או ירכי עוף