סביצ'ה עוף

מתכון פרואני של ויקי גורשטיין

ההכנה היא די פשוטה, עם מעט מרכיבים, כל שנותר הוא לחכות שהעוף יתבשל ולהכין תוספת טעימה ליד…

מרכיבים

  1. 3 כרעיים אורגניות חתוכות
  2. 3 בצלים אדומים קצוצים לקוביות קטנות
  3. 1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות
  4. חצי כפית כורכום
  5. 2 תפוזים סחוטים
  6. 2 לימונים סחוטים
  7. שמן זית לטיגון
  8. צרור כוסברה קצוצה
  9. מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה: 

  1. משרים את העוף במיץ לימון ותפוזים למשך כשעה.
  2. מחממים סיר רחב וכשהסיר חם מוסיפים 5 כפות שמן זית  את הבצל, והפלפל החריף ומטגנים תוך כדי ערבוב כעשר דקות. מוסיפים את העוף (שומרים בצד את המיץ), את הכורכום , המלח והפלפל ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מכסים ומבשלים כ 45 דקות. מוסיפים את המיץ בו הושרה העוף וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ 20 דקות. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מגישים עם אורז, קוסקוס או פירה.