מתכון פרואני של ויקי גורשטיין
ההכנה היא די פשוטה, עם מעט מרכיבים, כל שנותר הוא לחכות שהעוף יתבשל ולהכין תוספת טעימה ליד…
מרכיבים
- 3 כרעיים אורגניות חתוכות
- 3 בצלים אדומים קצוצים לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות
- חצי כפית כורכום
- 2 תפוזים סחוטים
- 2 לימונים סחוטים
- שמן זית לטיגון
- צרור כוסברה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- משרים את העוף במיץ לימון ותפוזים למשך כשעה.
- מחממים סיר רחב וכשהסיר חם מוסיפים 5 כפות שמן זית את הבצל, והפלפל החריף ומטגנים תוך כדי ערבוב כעשר דקות. מוסיפים את העוף (שומרים בצד את המיץ), את הכורכום , המלח והפלפל ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מכסים ומבשלים כ 45 דקות. מוסיפים את המיץ בו הושרה העוף וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ 20 דקות. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מגישים עם אורז, קוסקוס או פירה.